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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Amazônia Ocidental.
Data corrente:  05/01/2022
Data da última atualização:  07/01/2022
Autoria:  SIVIERO, A.; SANTOS, R. C.; MATTAR, E. P. L. (org.).
Afiliação:  AMAURI SIVIERO, CPAF-AC; Rosana Cavalcante Santos, Ifac; Eduardo Pacca Luna Mattar, Ifac.
Título:  Conservação e tecnologias para o desenvolvimento agrícola e florestal no Acre.
Ano de publicação:  2020
Fonte/Imprenta:  Rio Branco, AC: Ifac, 2020.
Páginas:  788 p.
ISBN:  978-85-65402-19-4
Idioma:  Português
Conteúdo:  As três atividades exercidas na área rural no Acre, como extrativismo madeireiro e não madeireiro, agricultura e a pecuária foram tratados neste livro.
Palavras-Chave:  Acre; Agricultural development; Amazonia Occidental; Amazônia Ocidental; Desarrollo agrícola; Desarrollo forestal; Western Amazon.
Thesagro:  Desenvolvimento Agrícola; Desenvolvimento Florestal; Transferência de Tecnologia.
Thesaurus Nal:  Forestry development; Technology transfer.
Categoria do assunto:  E Economia e Indústria Agrícola
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Amazônia Ocidental (CPAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPAA38677 - 1ADDLV - PP338.18S624c2022.00001
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Instrumentação; Embrapa Milho e Sorgo.
Data corrente:  06/02/2024
Data da última atualização:  05/03/2024
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 2
Autoria:  RODRIGUES, B. M.; ALVARENGA, R. C.; LANNA, D. P. D.; OLIVEIRA, A. de L.; CERIBELIE, C.; CORREIA, B. S. B.; COLNAGO, L. A.; CARDOSO, D. R.; SOUZA, F. A. de; LOPES, L. S.
Afiliação:  BARBARA MARTINS RODRIGUES, UNIVERSIDADE FEDERAL DE MINAS GERAIS; RAMON COSTA ALVARENGA, CNPMS; DANTE PAZZANESE DUARTE LANNA, UNIVERSIDADE FEDERAL DE MINAS GERAIS; AFONSO DE LIGUORI OLIVEIRA, UNIVERSIDADE DE SAO PAULO; CAROLINE CERIBELIE, UNIVERSIDADE DE SAO PAULO; BANNY SILVA BARBOSA CORREIA, UNIVERSIDADE DE SÃO PAULO; LUIZ ALBERTO COLNAGO, CNPDIA; DANIEL RODRIGUES CARDOSO, UNIVERSIDADE DE SAO PAULO; FERNANDO ANTÔNIO DE SOUZA, UNIVERSIDADE FEDERAL DE MINAS GERAIS; LEANDRO SÂMIA LOPES, UNIVERSIDADE FEDERAL DE MINAS GERAIS.
Título:  Aged-beef quality and fatty acid profile of subcutaneous fat from Nellore and Nellore × Angus crossbred young bulls finished in the feedlot with a high-lipid diet.
Ano de publicação:  2024
Fonte/Imprenta:  Animal Production Science, v. 64, n. 1, AN23165, 2024.
DOI:  https://doi.org/10.1071/AN23165
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Context. Although beef consumption has been linked to increased blood cholesterol, it has positive impacts on human health and provides essential nutrients of high biological value. Aims. This study investigated the effects of aging time on beef quality, the chemical composition of the Longissimus thoracis (LT) muscle, and the metabolite and fatty acid profile of the subcutaneous fat from young bulls finished in feedlot with a high-lipid diet. Methods. Fifty young bulls were divided into groups following their breed composition, Nellore (n = 25) and Angus × Nellore crossbred (n = 25), and com randomly assigned into four pens. The feedlot phase consisted of 105 days of feed, and the diet (80% concentrate) was formulated to meet or safely exceed the requirements of beef cattle to achieve an average daily gain of 1.6 kg/day. After slaughter, meat samples were collected between the 11th and 13th ribs 24 h postmortem. Steaks were aged for 1, 14, 28, and 42 days. Key results. No differences were observed for total weight loss, drip loss, and cooking loss between the genetic groups (P > 0.05). An increase in lipid oxidation was observed for TBARS in the LT beef and subcutaneous fat (P < 0.01). Shear force was influenced by breed and aging time (P < 0.01). There was a significant interaction between aging time and the parameters L* a*, b* c*, and h* (P < 0.01). The crossbred animals had greater (P < 0.01) concentrations of collagen, and Nellore had greater (P < 0.01) concentration o... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Composição da carne; Metabolômica.
Thesagro:  Ácido Linoléico; Bovino; Carne; Confinamento; Genética Animal; Lipídio; Nutrição Animal.
Thesaurus NAL:  Animal nutrition; Beef; Conjugated linoleic acid; Feedlots; Genetics; Lipids; Meat composition; Metabolomics.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Milho e Sorgo (CNPMS)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPDIA18395 - 1UPCAP - DDPROCI.24/202024/20
CNPMS30268 - 1UPCAP - DD
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